tisdag 2 oktober 2018

Magda bakar



Idag har Magda bakat. Igår var hon hos Maja och fick smaka denna kaka. Hon tyckte så mycket om den så hon bakade den själv. Jag hjälpte till lite med måtten och förklarade lite ord i receptet men det allra mesta fixade hon själv.

Hon blev väldigt nöjd och tyckte att hennes var godare än Majas.

- Jag är bättre än Maja på att baka, mös hon nöjt.

Underbart när hon känner att hon lyckas och är nöjd med sitt resultat.

Magda fick frysta hallon av mormor och lät dem inte tina innan hon strödde dem över smeten.

3 ägg
4 dl strösocker
150 gram smält smör
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
Hallon

Smält smör.
Rör snabbt ihop ägg, socker och smör.
Tillsätt vaniljsocker och vetemjöl. 
Rör om.
Häll smeten i en smord form (storlek 20×30 cm).
Strö över hallon.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. 
Stick i kakan med en potatissticka. Den sk inte vara kletig men inte snustorr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar