torsdag 4 oktober 2018

Rotsakssoppa


Dag fyra av veckans veganuppdrag och gubben är fortfarande vid liv. Tyvärr blir det inte veganskt imorgon då jag är bortbjuden och gubben får fixa middag själv. Men jag tror att min sak har blivit bevisad på fyra dagar.

1. Man kan överleva utan kött och fisk till middag.
2. Man kan spara pengar och ändå äta bra.

700 gram potatis
1 sötpotatis
2 morötter
300 gram rotselleri
1 gul lök
1/2 solovitlök
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl havregrädde
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liter vatten 

Skala och skär rotfrukterna i bitar.
Hacka gul lök och vitlök.
Fräs löken mjuk. Hacka chilin.
Tillsätt rotfrukterna.
Blanda och låt fräsa några minuter.
Smula i buljongtärningen och häll i vatten.
Koka under lock tilla rotfrukterna är mjuka.
Mixa slätt. 
Häll tillbaka i grytan och blanda ner havregrädde. 
Smaka av med timjan, salt och svartpeppar. Låt koka upp och späd eventuellt med mer vatten.

Servera med rostade saltade sojabönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar