onsdag 3 oktober 2018

Nudelwok - vegetarisk



Wok går alltid hem. Snabbt och lätt. Det som tar längst tid är att skära alla ingredienser. 

Jag ändrade Hannas recept lite och använde mig av mer ingredienser men grunden är hennes

Marinaden är riktigt god och lyfter färsen. Jag tillsatte salt eftersom gubben varje dag har påpekat att jag saltat dåligt. För min del hade det räckt med saltet från sojan.

1 pkt nudlar
300 gram sojafärs
1 morot
rödkål 
5 champinjoner
100 gram sojabönor (frusna)
1 burk kokosmjölk

Marinad:
2 cm färsk ingefära
1/2-1 chili
1/2 solovitlök
1 lime (rivet skal och saft)
2 msk olja
2 msk ljus sojasås
1/2 tsk salt

Finhacka eller pressad vitlök. 
Skala och riven ingefära.
Hacka chili fint.
Riv skalet och pressa ut saften från lime.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Häll sojafärs i en skål.
Tillsätt marinaden och blanda runt väl. Låt stå i cirka 10 min.
Koka under tiden nudlarna enligt anvisning på paketet.
Strimla rödkålen fint.
Skala morot och skär i fina strimlor.
Skär paprika i mindre bitar. 
Skiva svampen.
Hetta upp en stekpanna och fräs sojafärsen, med all marinad, så att den får en yta. Ställ sedan undan sojafärsen.
Fräs svamp, morötterna och kålen i olja så att de blir lite mjuka. 
Tillsätt paprika.
Låt steka några minuter. 
Blanda ner sojafärs, sojabönor och nudlar. 
Häll över kokosmjölk och låt allt bli varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar