Detta är en av min mans favoriter. Har bjudit på den många gånger och den går alltid hem. Går också utmärkt att utesluta bacon och göra pajen vegetarisk.
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 gram smör
3/4 dl Kesella
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut degen i pajform ca 24 cm i diameter.
Nagga med en gaffel.
Förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
Fyllning:
2 paket bacon
ca 6 tomater
1 gul lök
svarta oliver
250 gram Keso
3 ägg
2 dl riven ost
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Hacka lök och skär bacon i minder bitar.
Stek bacon och lök tills löken mjuknar.
Skiva tomaterna.
Lägg tomater samt bacon/lök röran i pajformen. Toppa med oliver.
Blanda Keso, ägg, ost, potatismjöl, salt och svartpeppar.
Häll blandningen i pajformen.
Grädda ca 30 minuter på 200 grader.
Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar