torsdag 14 oktober 2010

Lottas lyxiga bacon- och tomatpaj

Detta är en av min mans favoriter. Har bjudit på den många gånger och den går alltid hem. Går också utmärkt att utesluta bacon och göra pajen vegetarisk.

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 gram smör
3/4 dl Kesella

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut degen i pajform ca 24 cm i diameter.
Nagga med en gaffel.
Förgrädda i 10 minuter på 200 grader.

Fyllning:
2 paket bacon
ca 6 tomater
1 gul lök
svarta oliver

250 gram Keso
3 ägg
2 dl riven ost
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar


Hacka lök och skär bacon i minder bitar.
Stek bacon och lök tills löken mjuknar.
Skiva tomaterna.
Lägg tomater samt bacon/lök röran i pajformen. Toppa med oliver.

Blanda Keso, ägg, ost, potatismjöl, salt och svartpeppar.
Häll blandningen i pajformen.
Grädda ca 30 minuter på 200 grader.

Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar