Idag blir det matgäster och jag tänkte bjuda på en supergod och enkel rätt. Receptet räcker till ca 6-8 portioner.
Lövbiffsgratäng:
1,5 kg lövbiff
3-4 paprikor, gärna olika färger
2 dl buljong
3 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
3 msk fransk senap
2 tsk salt
3 kryddmått svartpeppar
Skär biffen i strimlor.
Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
Blanda kött och paprikor i ugnsfast form.
Vispa ihop buljong, grädde, mjöl, senap, salt och peppar i en skål.
Häll blandningen över kött/paprika och sätt in formen mitt i ugnen 225 grader.
Ca 25 minuter och rör om några gånger under tiden.
Bönsallad:
ca 500 gram gröna bönor eller haricots verts (frysta går utmärkt)
1 gul lök
4 msk olja
2 msk vinäger
2 msk vatten
salt, peppar
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Finhacka löken och blanda ihop med olja, vinäger, vatten, salt och peppar.
Slå av vattnet från bönorna och häll över dressingen.
Servera antingen kall eller varm.
1 gul lök
4 msk olja
2 msk vinäger
2 msk vatten
salt, peppar
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Finhacka löken och blanda ihop med olja, vinäger, vatten, salt och peppar.
Slå av vattnet från bönorna och häll över dressingen.
Servera antingen kall eller varm.
Jag gör också klyftpotatis som jag serverar till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar