tisdag 26 oktober 2010

Sjömanslåda

Enkel mat som sköter sig själv. Varför inte förbereda kvällen innan och bara värma upp dagen efter?

Ca 600 g benfritt nötkött
2 st gul lök
4 dl vatten
1 buljongtärning
2 dl grädde
10-15 potatisar
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 msk soya
persilja

Skär köttet strimlor. Bryn.
Skala och skär löken i skivor. Bryn löken försiktigt.
Vispa ur pannan med hett vatten och buljongtärningen.
Skala och skiva potatis.
Varva potatis och löken en en gryta eller ugnsform.
Häll på kryddor, stekskyn, soja och grädde.
Låt det puttra i ca 1 timme på svag värme. Eller ställ in i ugn 200 grader i 1 timme.
Strö över finhackad persilja före serveringen.
Severa med sallad, inlagd gurka och rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar