måndag 18 oktober 2010

Bacon och fetaost fyllda köttfärsrulader

500 gram köttfärs
1 dl skorpmjöl eller 2 kokta potatis
ca 3 dl mjölk eller grädde och vatten
1-11/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 msk oregano
1 ägg

Fyllning:
1 paket bacon
100 gram feta ost. (1/2 paket ca)

Låt skorpmjölet svälla i vätskan eller mosa potatisen.

Blanda färsen och tillsätt salt, peppar och oregano.
Rör ner ägg, det svällda skorpmjölet eller den mosade potatisen och vätskan.
Arbeta färsen smidig.

Skär bacon i mindre bitar och blanda samman med smulad fetaost.

Bred ut färsen på en platsfoliebit (som används som en sushimatta). Ca 1 cm tjock och i den storlek du vill ha.

Fördela bacon/fetafyllningen på färsen. Rulla ihop och forma till rulader.

Bryn dem runt om och efterstek på svag värme alternativt i ugnen.

Servera med potatis, sås och grekisk sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar