500 gram köttfärs
1 dl skorpmjöl eller 2 kokta potatis
ca 3 dl mjölk eller grädde och vatten
1-11/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 msk oregano
1 ägg
Fyllning:
1 paket bacon
100 gram feta ost. (1/2 paket ca)
Låt skorpmjölet svälla i vätskan eller mosa potatisen.
Blanda färsen och tillsätt salt, peppar och oregano.
Rör ner ägg, det svällda skorpmjölet eller den mosade potatisen och vätskan.
Arbeta färsen smidig.
Skär bacon i mindre bitar och blanda samman med smulad fetaost.
Bred ut färsen på en platsfoliebit (som används som en sushimatta). Ca 1 cm tjock och i den storlek du vill ha.
Fördela bacon/fetafyllningen på färsen. Rulla ihop och forma till rulader.
Bryn dem runt om och efterstek på svag värme alternativt i ugnen.
Servera med potatis, sås och grekisk sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar