tisdag 19 oktober 2010

Grillade ingefärskryddade revben med grillsås

1,2 - 1,5 kg revben, tunna
lite malen ingefära
3 msk matolja
1 msk kinesisk soya
2 msk tomatpuré

Grillsås
2 msk vinäger
4 msk olja
2-3 dl tomatketchup
2 små gula lökar (finhackad)
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
några droppar tabasco
1 lagerblad
salt och peppar

Börja med att göra grillsåsen.

Blanda vinäger och olja. Späd med ketchup och rör till en slät sås. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen stå och dra. Blir faktiskt bättre om den förbereds dagen innan.

Krydda spjällen med salt, peppar och gnid in dem med mald ingefära. Blanda olja, soya och tomatpuré och pensla spjällen med det.

Lägg dem på ett galler över en långpanna och grilla i ugnen 275 grader tills de fått fin färg. Ca 20 minuter på var sida.

Går perfekt att grilla ute på grillen. Men passa dem noga så de inte blir för sotiga. Pensla då med olja, soya och tomatpuré först efteråt när de är färdiga.

Servera med grillsåsen, sallad och vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar