500 gram köttfärs
1 1/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 ägg
1 dl skorpmjöl eller 2 kokta kalla potatis
ca 5 dl mjölk eller grädde/vatten
3 gula lökar
4-6 tomater
1 dl riven ost
Låt skorpmjölet svälla i vätskan eller mosa potatisen.
Blanda färsen med salt och peppar.
Rör ner ägg.
Tillsätt det svällda skorpmjölet eller potatisen samt vätskan.
Skär löken i skivor och stek.
Varva färs och lök i ugnsfast form.
Skär tomaterna i skivor och lägg ovanpå färsen.
Strö över riven ost.
Stek i ugnen 200 grader ca 40 minuter.
Servera med potatis och sallad.
1 1/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 ägg
1 dl skorpmjöl eller 2 kokta kalla potatis
ca 5 dl mjölk eller grädde/vatten
3 gula lökar
4-6 tomater
1 dl riven ost
Låt skorpmjölet svälla i vätskan eller mosa potatisen.
Blanda färsen med salt och peppar.
Rör ner ägg.
Tillsätt det svällda skorpmjölet eller potatisen samt vätskan.
Skär löken i skivor och stek.
Varva färs och lök i ugnsfast form.
Skär tomaterna i skivor och lägg ovanpå färsen.
Strö över riven ost.
Stek i ugnen 200 grader ca 40 minuter.
Servera med potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar