onsdag 13 oktober 2010

Köttfärsfyllda Cannelloni

12 cannelloni (rör pasta)

Koka cannelloni i saltat vatten enligt förpackningen. Ta upp, skölj i kallt vatten och låt svalna.
Går också att använda sig av färska lasagneplattor och slipper då koka dem innan. Eller om man gör sin egen pasta.

Köttfärsröra:
500 gram köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
soltorkade tomater i olivolja och örter
ca 5 dl tomatsås (antingen egengjord på krossade tomater och kryddor eller om man har färdig på burk. Finns massor av olika att välja mellan med olika kryddningar)
salt och peppar

Hacka lök och bryn tillsammans med köttfärsen. Pressa i vitlöken. Soltorkade tomater och salt/peppar. Tillsätt ca 3 dl av tomatsås. Koka ihop. Ska inte vara vattnigt. Låt svalna.

Ostsås:
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
0,5 tsk salt
vitpeppar
1 dl riven ost

Vispa ihop mjöl med lite av mjölken. Smält smöret i en kastrull och vispa ner redningen. Tillsätt resterande mjölk efter hand. Låt koka upp under omrörning. Koka på svag värme 3 - 5 minuter och rör om då och då. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt riven ost.

Knyt ihop säcken:
Häll resten av tomatsåsen ( 2 dl) i botten på en ugnsform. Även lite ostsås.

Om du inte orkar fylla för hand med en liten sked så ... Häll i köttfärsröran i en sprits eller fryspåse som du klipper av hörnet på. Fyll nu cannelloni med röran. Lägg efterhand dem i ugnsformen.

Häll över béchamelsås och riven ost.

In i ugn 225 grader ca 30 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar