1 fläskfilé 400-500 gram (kan också använda kotlett ca 6 st)
salt, svartpeppar
1/2 msk curry
Sås:
1 gul lök
1 msk curry
3 dl buljong
2 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
Gratinering:
2-3 bananer
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor.
Stek filébitarna tills de fått färg på alla sidor.
Lägg över i en ugnsfast form.
Salta, peppra och krydda med curry.
Finhacka löken och fräs genomskinlig i en kastrull tillsammans med curryn.
Häll i buljong och koka upp.
Vispa ut vetemjöl i grädde och tillsätt redningen i buljongen.
Koka såsen några minuter och smaka av med ev mer salt och curry.
Skiva bananerna och strö dem över filéen.
Häll över såsen och strö över ost.
Gratinera mitt i ugn ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera med ris och en sallad.
salt, svartpeppar
1/2 msk curry
Sås:
1 gul lök
1 msk curry
3 dl buljong
2 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
Gratinering:
2-3 bananer
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor.
Stek filébitarna tills de fått färg på alla sidor.
Lägg över i en ugnsfast form.
Salta, peppra och krydda med curry.
Finhacka löken och fräs genomskinlig i en kastrull tillsammans med curryn.
Häll i buljong och koka upp.
Vispa ut vetemjöl i grädde och tillsätt redningen i buljongen.
Koka såsen några minuter och smaka av med ev mer salt och curry.
Skiva bananerna och strö dem över filéen.
Häll över såsen och strö över ost.
Gratinera mitt i ugn ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera med ris och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar