1 dl purjolök
300-400 gram kokt skinka eller kassler
1 burk kronärtskockshjärtan
2 dl grädde
100 gram gorgonzola
svart oliver
svartpeppar
(ca 4 portioner. Jag gör alltid dubbelt.)
Skär purjolöken i ringar och skinkan i strimlor.
Fräs lök och skinka.
Lägg i delade kronärtskockshjärtan och häll över grädden.
Koka samman något och rör om då och då.
Häll i gorgonzolaost och oliver.
När såsen har smält är såsen klar.
Krydda med lite grovmalen svartpeppar.
Servera med pasta (tagliatelle) och en enkel sallad.
Godast blir det om man får lov att blanda ihop sås och pasta en ett stor uppläggningsfat.
300-400 gram kokt skinka eller kassler
1 burk kronärtskockshjärtan
2 dl grädde
100 gram gorgonzola
svart oliver
svartpeppar
(ca 4 portioner. Jag gör alltid dubbelt.)
Skär purjolöken i ringar och skinkan i strimlor.
Fräs lök och skinka.
Lägg i delade kronärtskockshjärtan och häll över grädden.
Koka samman något och rör om då och då.
Häll i gorgonzolaost och oliver.
När såsen har smält är såsen klar.
Krydda med lite grovmalen svartpeppar.
Servera med pasta (tagliatelle) och en enkel sallad.
Godast blir det om man får lov att blanda ihop sås och pasta en ett stor uppläggningsfat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar