måndag 27 januari 2020

Linsgryta



Veckans första middag blev vegansk. 1 - 0 till Lotta. Väldigt enkel och riktigt gott. Gjord på sådant som alltid finns i mina skåp.

Eftersom jag visste att jag skulle veckohandla idag så kokade jag grytan redan igår. Det var bara för gubben att värma upp och fixa bröd till. Han spädde så det mer blev en tjockare soppa än en gryta.

1 gul lök
1/2 solovitlök
1/2 dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk kumminfrö
1/2 - 1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
8 dl - 1 liter vatten
2 dl röda linser
400 gram krossade tomater
6 - 7 potatis
1 tsk strösocker

Skala och tärna potatis.
Hacka lök och fräs tillsammans med vitlök.
Tillsätt tomatpuré och kryddor. Fräs under omrörning i några minuter.
Vänd ner potatis, linser, krossade tomater och vatten.
Sjud till potatisen är mjuk. 10-20 minuter.
Smaka av med socker och salt.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar