tisdag 28 januari 2020

Makaronilåda



Vill du ha allt i ett så tillsätt grönsaker som broccoli eller paprika bland pastan. Även ditt protein kan du vända ner. Bacon eller korvslantar.

En rätt som enkelt görs vegansk genom att bara byta ut mejeriprodukter mot mjölkfritt alternativ. Jag åt ärt- (pea) korv till.

Passar utmärkt att förbereda dagen innan och gratinera i ugnen samtidigt som du fixar sallad och protein.

350 - 400 gram makaroner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 krm muskotnöt
150 gram
100 riven cheddarostgram riven ost

Koka pastan enligt anvisning.
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjöl.
Häll i mjölk under omrörning i omgångar tills en klumpfri sås.
Smaka av med salt, svartpeppar och muskot.
Vänd ner den kokta pastan i såsen.
Varva pasta med riven ost i en form alternativt i fyra portionsformar.
Toppa med riven ost.
Gratinera i 220 graders ugn i 10-15 minuter eller tills osten smält.

Servera med stekt bacon, sallad och kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar