tisdag 5 oktober 2010

Ananaskaka i långpanna

250 gram smör rumsvarmt
3 dl strösocker
4 ägg
1 färsk ananas eller 2 dl krossad avrunnen ananas.
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl
50 gram grovt hackad mandel
50 gram grovt hackad vit choklad
ströbröd och smör till formen

Ugn: 175 grader

Smöra och bröa en långpanna.
Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt ägg ett i taget och fortsätt att vispa.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver för sig. Rör i mandel och chokladbitar i mjölet.
Skala och skär ananasen i sockerbitsstora bitar.
Rör ner mjölblandningen i äggvispet och rör till sist ner ananasbitarna eller de avrunna krosset.
Grädda kakan i ugn, 175 grader, ca 45 minuter, i nedre halvan av ugnen. Känn med sticka om kakan är klar.
Vänta tio minuter och stjälp sedan upp den och låt den svalna på galler.
Servera som den är eller tillsammans med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar