torsdag 7 oktober 2010

Nötgryta med champinjoner och paprika

En nötgryta som går snabbare eftersom köttet strimlas. Bra mat att förbereda kvällen innan om man kommer att ha en stressig dag. tycker nästan det är godare när smakerna fått "gotta" till sig.
Går utmärkt att värma med potatisen i grytan eller ännu snabbare i mikron.
Även en super bjudggryta. Vinet gör den lite lyxig.

ca 1 kg nötkött. (högrev, bog eller grytbitar)
1-2 gula lökar
4 dl buljong och 4 dl rödvin. Alternativ är 1 1/2 dl vin, 2 1/2 dl buljong och 4 dl grädde samt 1 msk soya. :D
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 röd och 1 gul paprika
200 gram champinjoner
ca 15 syltlök (byt ut mot svarta eller gröna oliver. Går givetvis att utesluta helt)
hackad persilja

Skär köttet i strimlor. Bryn och lägg efter hand över i en gryta.
Skala och hacka löken och lägg i grytan.
Salta och krydda.
Häll över buljong/rödvin och tomatpuré. Rör om och låt grytan koka ca 30 minuter.
Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Ansa och skiva champinjonerna och smörfräs dem.
Blanda ner paprika och champinjoner i grytan och låt koka ca 5 minuter.
Gör en redning (2 msk vetemjöl) och red grytan. Låt koka ytterligare några minuter.
Rör ner syltlök och låt allt bli genomvarmt.
Strö över klippt persilja och servera med kokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar