torsdag 21 oktober 2010

Boggryta och Lottas brie med sylt

Ikväll ska jag ha lite extra matgäster. Fick också av en tillfällighet tag i billig nötbog och därför kokar denna grytan på spisen.

1000-1200 gram benfritt nötkött av bog eller högrev
2 gul lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 msk tomatpuré
3 st lagerblad
4 msk worcestershiresås
5 dl vispgrädde

Strimla köttet. Skala och hacka löken.
Bryn köttet,lite i taget,i en gryta.Tag upp köttet.
Fräs löken och lägg tillbaka köttet.
Tilsätt salt,peppar,tomatpure,lagerblad och worcestershiresås.Späd med grädden.
Låt koka på svag värme under lock 1 timme.
Smaka av. kanske vill du ha mer salt eller peppar.
Vill du ha mer sås så späd med lite mjölk och gör en redning. Grädden reduseras en aning.
Servera med potatis och kokt broccoli och blomkål.

Efterrätt jag gör är väldigt enkel men uppskattas alltid.

En brietårta
smördeg (färdigköpt eller egengjord)
sylt gärna hjortron, jordgubb, fikon, hallon.

Skär brieosten i portionsbitar.
Klä in brieosten med smördegen och var noga med att försluta annars läcker osten ut.
Grilla i ugnen 200 grader ca 10 minuter.
Servera direkt med sylt i olika skålar så att gästerna kan välja sina favoriter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar