tisdag 12 oktober 2010

Medlehavspaj

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
125 gram smör
ca 2 msk vatten

Blanda samman ingredienserna.
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut i pajform.
Grädda i 200 grader ca 10 minuter.

Fyllning:
3 ägg
2,5 dl mjölk eller grädde
200 gram fetaost
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl svarta oliver gärna Kalamata
1 tomater eller 6-8 stycken pärltomater
2 msk soltorkade tomater
1 tsk oregano eller rosmarin
2 krm svartpeppar

Vispa samman ägg med mjölk/grädde.
Finhacka lök och hälften av feta osten. Blanda i.
Tillsätt pressad vitlök, oregano och svartpeppar.
Hacka soltorkade tomater och lägg i äggstanningen.
Slå i äggstanningen i pajskalet.
Skär tomater i skivor eller halvor och feta i tärningar.
Lägg oliver, tomater och feta i pajen.
Grädda ca 180 grader i 40 minuter.

Servera som ensamrätt med Grekisk sallad eller som tillbehör till tex en köttbit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar