måndag 25 oktober 2010

Fetaostgratinerad fläskfilé

Idag har jag mer tid till matlagning. Ska inte jobba i kväll och har inget inbokat i kalendern. En skön och lugn måndag.
Detta är en väldigt enkel rätt som man kan variera efter eget tycke. Mycker beror ju på creme fraichen. Idag finns en hel uppsjö av olika smaker. Denna gången testar jag en burk 2 dl vanlig creme fraich och en burk 2 dl med paprika och chili.
Man kan också helt utesluta lök, paprika och oliver och ändå få en bra rätt. Jag fick idag låta bli att ha oliver i. De var slut i kylskåpet och i butiken fanns bara svarta oliver med kärnor. Det vill jag INTE ha i maten.

2 fläskfilé ca 1 kg
ca 300 gram fetaost
4 dl creme fraiche (naturell eller med någon smak)
4 vitlöksklyftor
10-15 svarta oliver
1 röd paprika
1 rödlök
salt
svartpeppar

Skär fläskfilén i bitar ca 2 cm tjocka.
Krydda med salt och svartpeppar.
Bryn filébitarna och lägg i ugnsfast form.
Skär röd paprika i strimlor och löken i ringar. Häll röran över filén tillsammans med oliver.
Blanda fetaost, creme fraiche, pressade vitlöksklyftor, ca 3 kryddmått svartpeppar

Häll blandningen över filén.

In i ugn 200 grader 10 minuter eller tills du tycker filén är klar. Hos oss ska filén vara ljust rosa helst.

Serverar med ris eller potatis och sallad gjord av grönsallad, gurka och tomat. Dressing av olivolja, persilja, salt och vitlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar