lördag 20 februari 2016

Fläskrullader med plommonfyllning



700 gram kotletter
1/2 påse katrinplommon
2 dl matlagningsgrädde (iMat)
2 msk svartvinbärsgelé
1 tsk soja
1 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
2 dl vatten
maizena majsredning
salt
svartpeppar

Skiva och banka ut köttet till cirka 1/2 cm tunna skivor.
Salta och peppra.
Dela och lägg plommon på köttet.
Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare eller hushållssnöre.
Bryn rulladerna i en stekpanna.
Tillsätt grädde, gelé, soja, kalvfond och vatten.
Låt rulladerna koka på medelvärme under lock i 10 minuter
Lyft upp rulladerna och red såsen med maizena utrört i lite vatten.
Smaka av med salt när svartpeppar.
Servera tillsammans med kokt potatis, pizzasallad och svartvinbärsgelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar