måndag 8 februari 2016

Vegansk färssoppa



Passade på att laga köttfärssoppan vegansk. Givetvis kan du använda vanlig köttfärs. Nöt-, lamm- eller blandfärs väljer du själv.
Ska soppan gå riktigt snabbt att koka kan morötterna rivas grovt istället för att delar i bitar. Ibland behöver maten bli färdig snabbt.

500 gram färs (Anamma)
4 morötter
1 gul lök
1 1/2 röd paprika
2 tsk grönsaksbuljongpulver (eller 1 1/2 msk kalvfond)
1 liter vatten
1 burk krossade tomater
1/2 solovitlök
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och dela morötter i mindre bitar.
Skala och hacka löken.
Skär paprikorna i mindre bitar.
Fräs färsen tills den fått lite färg.
Vänd ner morötter och paprika.
Stek några minuter till.
Tillsätt buljongpulver, vatten, krossade tomater, pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin, paprika, cayennepeppar.
Låt soppan puttra 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar