Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 8 februari 2016
Vegansk färssoppa
Passade på att laga köttfärssoppan vegansk. Givetvis kan du använda vanlig köttfärs. Nöt-, lamm- eller blandfärs väljer du själv.
Ska soppan gå riktigt snabbt att koka kan morötterna rivas grovt istället för att delar i bitar. Ibland behöver maten bli färdig snabbt.
500 gram färs (Anamma)
4 morötter
1 gul lök
1 1/2 röd paprika
2 tsk grönsaksbuljongpulver (eller 1 1/2 msk kalvfond)
1 liter vatten
1 burk krossade tomater
1/2 solovitlök
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala och dela morötter i mindre bitar.
Skala och hacka löken.
Skär paprikorna i mindre bitar.
Fräs färsen tills den fått lite färg.
Vänd ner morötter och paprika.
Stek några minuter till.
Tillsätt buljongpulver, vatten, krossade tomater, pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin, paprika, cayennepeppar.
Låt soppan puttra 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med bröd.
Etiketter:
fläskkött,
köttfärs,
lammkött,
nöt,
nötkött,
soppa,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar