tisdag 16 februari 2016

Kolja med citron- och ärtsås


Gubben stekte fisken och jag stekte tofu. Såsen tyckte gubben passade bra till fisken men jag tyckte inte om såsen alls.


700 gram koljafilé
1 citron
2 1/2 dl iMat (matlagningsgrädde)
1 tsk  grönsaksbuljongpulver
1 paket gröna ärtor (250 gram)
2 tsk maizena+vatten
salt
svartpeppar

Skär fisken i portionsbitar.
Stek i smör cirka 4-6 minuter på varje sida.
Krydda med salt och svartpeppar.
Koka upp skal och saft från citron, iMat och grönsaksbuljongpulver.
Koka ihop i cirka 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Red av med maizena.
Blanda ner ärtorna i såsen.

Servera med kokt potatis och tomatklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar