torsdag 25 februari 2016

Klippkort på akuten



Det verkar faktiskt som om vi har klippkort på akuten just för tillfället. Undrar vem som är nästa person i familjen som ska behöva uppsöka akuten.

Natten till idag fick gubben så ont i foten att vi tillslut åkte till akuten. Smärtan gjorde att gubben inte kunde vara still och svetten rann av honom. Rädslan fanns att det var en propp men det var som tur inte det.
Ortopeden misstänkte att det var för högt tryck i ortosen och gubben fick morfin. Nu ikväll undrar jag om det var rätt diagnos. Trots att trycket är släppt börjar samma brännande och ihållande smärta. Men än så länge avvaktar gubben med att ta mer medicin. Vi måste tänka på att hälseneruptur är en ordentlig chock för kroppen. Att foten svullnar och blir missfärgad är inte konstigt.

Inte nog med att jag fick köra gubben till akuten i natt. Idag har också Max fått åka dit. Hans kollega hade borrat honom i handen med ett 8 mm borr. Som tur hade inget allvarligt skadats och det behövde inte ens sy men Max berättade att när han fikade på såret kunde han se både skelett och blodkärl. Suck!

Otroligt glad för att Max bara behövde bli omplåstrad och få stelkrampsspruta. Antibiotika fick han också utskrivet. Det hade kunnat gå väldigt illa. Finns mycket ben, blodkärl, senor och nerver som kunde skadats.

Nu tycker jag att familjens otur ska vända. Nu har det varit skit tillräckligt länge.

4 kommentarer:

  1. Mycket otäckheter på samma gång, hoppas också för er skull att det vänder nu :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Februaribarn! Varit en lugn avslutning på veckan som tur är.

      Radera
  2. Absolut, nu måste det vända! Önskar er lugn och ro...
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varje gång det känns okej händer något nytt. Nu behöver vi få landa och kunna bygga upp oss.

      Radera