tisdag 2 februari 2016

Kolja med rödbetor och pepparrot


Familjen åt fisk medan jag fick en vegansk burgare från Anamma.
Fisken uppskattades av alla. Så mycket så när jag kom hem var fisken slut. Rödbetorna var jättegoda. Ett lite annorlunda sätt att servera rödbetor på. I receptet är det honung som sötningsmedel men du kan givetvis använda det som passar dig bäst.

700 gram Koljafilé
1 kg potatis
2 dl mjölk eller havremjölk
1 pepparrot
500 gram rödbetor
1 msk honung
1 msk olivolja
1 citron
100 gram smör
salt
vitpepparkorn

Skala och koka potatis i saltat vatten.
Skala rödbetorna och riv grovt.
Blanda betorna med honung, olivolja, saften från citronen, salt och vitpeppar.
Värm upp 100 gram smör i en kastrull.

Skär fisken i portionbitar.
Stek den i smör, krydda med salt och vitpeppar.
Värm ca 50 gram smör och mjölk.
Pressa potatisen, blanda ner den varma vätskan.
Krydda med salt och vitpeppar.
Skala och riv pepparrot.

Servera fisken med mos, betor, smör, pepparrot och sallad.




1 kommentar: