torsdag 20 oktober 2016

Blomkål- och majssoppa



Idag har jag jobbat hemifrån. Detta gav mig möjligheten att laga mat till familjen i god tid. Så härligt att få stå vid spisen. Jag älskar att laga mat och orsaken till att vi har matkasse är tidsbrist. Brist på lust och inspiration är absolut inte anledningen.

Maten blev en soppa som jag ändrade till vegansk. Åt mig serverade jag tofu och åt familjen kotlett enligt receptet.


1 stor blomkål
1 stor burk majs
1 stor gul lök
15 dl vatten
4 msk grönsaksbuljongpulver
2 1/2 dl iMat (grädde)
1/2-1 tsk salt
1 krm vitpeppar

1 liten purjolök
450 gram kotlett
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Bryt blomkålen i buketter.
Häll av majs och finhacka löken.
Rosta grönsakerna i en kastrull på hög värme i olivolja i några minuter
Häll på grönsaksbuljongpulver, vatten och iMat (grädde).
Koka soppan i 15 minuter.
Mixa soppan.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Strimla kotlett tunt och stek några minuter.
Strimla purjolöken fint och blanda ner bland kotletten.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar