söndag 9 oktober 2016

Blomkålsbullar




Mums!
Familjen åt grillkorv till medan jag testade dessa godingar.
Imorgon ligger några i matlådan tillsammans med kokt ris.


1/2 kg blomkålshuvud
1 dl vetemjöl eller kikärtsmjöl
1 krm bakpulver
1 msk chaifrö + 3 msk vatten (1 ägg)
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 krm chilipulver

Skär bort blasten från blomkålen och riv resten grovt på ett rivjärn.
Blanda chiafrö och vatten.
Låt stå och svälla.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
Tillsätt blomkål, kryddor och chiafrömixen.
Forma till bollar. (cirka 10 st)
Häll rikligt med olja i en stekpanna (ex. frityrolja, rapsolja) och låt bollarna friteras i ett 3-5 minuter på varje sida.

Servera med pommes frites, sallad och hummus.

1 kommentar:

  1. Försöker äta mer vegetariskt, så det där ska jag testa!

    SvaraRadera