söndag 30 oktober 2016

Thaisoppa med strimlad bog




Idag bjuder jag familjen på den sista rätten från matkassen. Var rädd att gubben skulle gnälla.

-Soppa blir man inte nått av.
- Chili är starkt.
- Jag gillar inte sojabönor.

Men konstigt nog åt han utan att klaga. Möjligtvis lite pip om att det var starkt och varmt. Två stora tallrikar åt han i alla fall. Oskar åt och sa att det var gott. Majas portioner är inte stora men hon tog i alla fall två gånger.

Själv värmde jag en biff från frysen och lade till lite annat grönt. Lade undan några av sojabönorna från familjens soppa och värmde dem i lite vatten 1 minut i micron. Har blivit väldigt förtjust i tofeta. Oliverna var slut så jag toppade med lite kapris istället.



1 liten gul lök
1/2 solovitlök
1/2 röd chili
1 citrongräs
1 1/2 msk grön currypasta
1 liter vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 lime
3 msk fisksås
400 gram morötter
1/2 purjolök
1 burk thai kokosmjölk
1 paket sojabönor (frusna)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka lök, vitlök och chili fint.
Krossa citrongräs. Lägg mellan två skärbrädor och banka loss lite. Få ut aggressioner.
Fräs lök, chili och currypasta i cirka 2 minuter.
Tillsätt citrongräs, vatten, fond, pressad lime och fisksås.
Låt koka i cirka 10 minuter.
Skala och skär morötter i slantar.
Skiva purjolök.
Strimla köttet.
Bryn kött och krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt kokosmjölk i soppan och låt koka ihop i cirka 5 minuter.
Tillsätt grönsaker, sojabönor och kött.
Låt allt bli varmt.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Plocka upp citrongräset.
Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar