tisdag 29 januari 2019

Nudelwok med lövbiff



En snabbrätt som inte ser särskilt vacker ut men god är den.

Till wok passar många grönsaker. Passa på att rensa i skåpen eller köp just det du vill ha i. Till exempel: morot, broccoli, paprika, salladslök, rödlök, vattenkastanj, bambuskott, böngroddar, majs, babymajs.

Det finns  också både frysta och konserverade wokgrönsaker som jag tycker är ett utmärkt alternativ. Bra att alltid ha hemma och kunna ta till när det behövs.

Gillar du hetta så ta 2 msk currypasta. Gubben och Magda tyckte att 2 msk var för starkt. Ätbart men starkt.

350 gram lövbiff
wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk
1-2 msk röd currypasta
1/2 solovitlök
1 tsk salt
äggnudlar

Koka äggnudlar och skölj dem i kallt vatten.
Strimla och stek kött och grönsaker i omgångar. Använder du konserv/fruset så kan du skippa detta steget och bara tillsätta grönsakerna i slutet.
Blanda ihop kokosmjölk, currypasta, vitlök och salt.
Koka upp och låt småputtra i 5 minuter.
Tillsätt nudlar, kött och grönsaker.
Låt allt bli vart.
Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar