torsdag 10 januari 2019

Vegansk soppa



Veckans andra veganska/vegetariska middag. En riktigt god soppa. Den uppskattades så mycket att jag borde ha gjort 1 1/2 sats åt oss fyra.

Jag bakade också ett bröd till. Receptet hittar du hos Baka lite. Otroligt gott och enkelt. Gjorde receptet veganskt genom att använda mig av havregurt.  Gott men höll inte ihop riktigt. 

1 gul lök
1/2 solovitlök
3 stora morötter
1 broccoli
1 förpackning passerade tomater
1 liter vatten
1 förpackning kokta stora vita bönor (380 gram)
1 1/2 msk ekologiskt grönsaksbuljongpulver
1 liten burk majs
2 1/2 dl iMat (havregrädde)
1/2 tsk basilika
1/2 tsk oregano
1-2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
färsk persilja
5-6 champinjoner

Skala och hacka lök.
Fräs lök i en stor kastrull.
Skala och tärna morötter. Så små eller stora du vill.
Fräs morot tillsammans med löken.
Pressa ner vitlöken.
Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver, iMat, basilika, oregano och chiliflakes. 
Koka upp och låt sjuda på låg värme tills morötterna blir lite mjuka.
Dela broccoli i buketter. 
Tillsätt i soppan och koka tills broccoli mjuknat.
Skölj vita bönor. 
Tillsätt bönor och majs i soppan. 
Koka upp.
Smaka av med salt och peppar. 
Skiva och fräs champinjonerna och krydda svampen med lite salt och vitpeppar.
Hacka persilja.

Garnera soppan med stekt svamp och persilja.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar