onsdag 23 januari 2019

Svamprisotto



Onsdag och det är dags för veckans andra veganska middag.

400 gram blandad svamp
1 gul lök
4 dl arborioris
2 dl vitt vin
12 dl vatten
3 msk svampfond eller 2 buljongtärningar
150 gram vegansk riven ost alternativt parmesan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Finhacka lök och svamp.
Stek svamp och lök i ett par minuter.
Koka upp vatten med buljong. Sänk värmen men låt buljongen inte bli kall.
Vänd ner riset bland lök/svamp och sänk värmen.
Tillsätt vin och låt det koka in i riset.
Tillsätt därefter 2 dl av buljongen åt gången.
Låt riset sjuda på svag värme.
Rör om då och då och ös med mer buljong tills vätskan kokat in.
Det tar ungefär 20-25 minuter innan riset är mjukt.
Ta av grytan från värmen.
Vänd ner riven ost, salt och svartpeppar.
Smaka av.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar