torsdag 29 september 2016

Fläskytterfilé med dragonkräm



Familjen fick fläskytterfilé medan jag värmde zucchinibiffar från frysen.



Salladen uppskattades och såsen var väldigt god.

800 gram fläskytterfilé
2 kg potatis
1 tsk paprikapulver
1 schalottenlök
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 1/2 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger
300 gram morötter
1 äpple
1/4 savoykål
3 msk olivolja
1 tsk honung
salt
svartpeppar

Skala och klyfta potatisen.
Lägg potatisen i en ugnsfast form.
Gnid in lite olja, paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Stek i ugn 220 grader i 20-30 minuter.
Rör runt några gånger.
Skiva svampen och stek.
Finhacka schalottenlök.
Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, lök, dragon och vinäger.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skiva och stek köttet. Cirka 2 minuter per sida (beroende på tjocklek givetvis)
Krydda med salt och svartpeppar.
Skala och riv morötter och äpple.
Strimla savoykålen.
Rör ihop olivolja och honung.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda samman morötter, äpple och savoykål med dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar