700 gram kotlett
1 gul lök
1/2 solovitlök (3-4 klyftor)
1/2 burk soltorkade tomater (ca 1 dl)
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
2 dl vatten
1 1/2 grädde
2 msk Dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Skär löken i tärningar.
Hacka vitlöken fint.
Strimla tomaterna.
Stek löken några minuter och tillsätt tomater, creme fraiche, kalvfond, vatten, grädde och Dijonsenap.
Smaka av med cirka 1/2 tsk salt och 3/4 krm svartpeppar.
Om kotlett är i bit så skivar du den. Stek skivorna tills de får gyllenbrun färg.
Lägg över i ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar (cirka 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar).
Häll såsen över kotletterna.
Gratinera i 220 graders ugn i 20-25 minuter.
Servera med kokt potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar