söndag 18 september 2016

Zucchinibiffar med vitlökssås



Idag använder jag mig av den sista biten från den gigantiska zucchinin som gubben fick av sin faster. Jag har gjort zucchinibiffar tre gånger av den.

Denna rätten är inte vegansk utan innehåller både ägg och mejeriprodukt. Så idag "syndar" jag men samvetet är lite lättare eftersom äggen kommer från mina föräldrars egna höns och fetaosten är ekologisk.

Tänker testa att göra dessa biffar veganska om jag kan få tag i vegansk "fetaost".

Biffarna är otroligt lätta att göra och väldigt goda. Därför står jag ut med en ond mage.

ca 400 gram zucchini
2-3 salladslökar
150 gram fetaost
1 dl vetemjöl
3 ägg
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Olja

Riv zucchini grovt.
Lägg zucchinirivet i ett durkslag.
Strö salt över och låt vätskan rinna ur.
Ansa och finhacka salladslök.
Vispa ihop ägg och mjöl.
Smula i fetaosten.
Tillsätt salladslök.
Pressa ut den sista vätskan från zucchini och tillsätt zucchinirivet i äggsmeten.
Krydda med svartpeppar.
Varm rikligt med olja (ca 1 centimeter djupt) i en djup stekpanna.
Klicka i smet i oljan i den storlek du vill ha biffarna. Jag får plats med tre biffar i en normalstor stekpanna.
Stek cirka 2 minuter per sida.
Placera biffarna så att de kan rinna av eventuellt överskottsolja.
OBS!! Var försiktig med varm olja.

Sås:
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
1-2 vitlöksklyftor
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Blanda ihop ingredienserna.
Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar