måndag 20 september 2010

Fläskfilé med champinjonsås

Idag hade butiken bra pris på fläskfilé så jag köpte på mig några stycken. Alltid bra att ha i frysen. Tänkte därför idag göra ett recept som är otroligt enkelt men så väldigt gott.

ca 700 gram fläskfilé
200 gram färska champinjoner. Har du inte färska så givetvis går det med burksvamp. Men det är mycket godare med färsk svamp.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
!/2 kycklingbuljongtärning
3 dl vatten
2 1/2 dl grädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
persilja färsk men har du i frysen går et lika bra.

Skär filén i skivor ca 1-2 cm tjocka.
Krydda med salt och svartpeppar.

Ansa champinjonerna och hacka dem grovt.

Stek filén tills de är genomstekta men överstek inte. Lägg åt sidan.

Hacka löken (gul och vit) och fräs i panna med champinjonerna. Låt allt mjukna.

Höj värmen och häll på buljonen. Koka upp.
Sjud i ca 3 minuter tills det har reducerats till hälften.

Sänk värmen och vispa ner grädde.
Låt sjuda ytterligare 2 minuter.

Red såsen.

Lägg ner fläskfilén i såsen.

Hacka persilja och strö över.

Servera med potatis och lite kokade bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar