måndag 25 september 2017

Färsgryta med rotfrukter



Tillsätt lite mer vätska och du har en soppa.
Maten gick hem hos familjen och det blev väldigt mycket mat över. Max var inte hemma på middag men jag gjorde en matlåda till honom. Det blev så pass mycket mat över så vi bjöd även Maja och Oskar på middag.

750 gram nötfärs
2 gula lökar
1 kg potatis
500 gram palsternackor
2 paprikor gärna olika färger
3 msk kalvfond
9 dl vatten
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala lök, potatis och palsternacka.
Dela paprikor.
Skär allt i tärningar.
Fräs alla grönsaker tillsammans med köttfärs och paprikapulver.
Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt kalvfond, vatten och krossade tomater.
Koka tills rotsakerna är klara. Cirka 15-20 minuter.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar