Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 12 september 2017
Köttfärskaka med sallad och tzatziki
Snabb och enkel mat när jag och Maja tillbringat dagen i skogen. Enligt receptet från Veckans middag så skulle det serveras pasta till men eftersom alla ätit stadig lunch idag så gjorde jag middagen lite lättare.
1 kg blandfärs
1 1/2 gul lök
1/2 solovitlök
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala och riv lök och vitlök.
Blanda ägg, vatten, ströbröd, färs, salt och svartpeppar.
Tryck ut färsen i en smord gjutjärnspanna eller annan ugnsfast form.
Gratinera i 200 graders ugn i 30-35 minuter.
Jag serverade med grekisk sallad och tzatziki.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar