torsdag 7 september 2017

Fiskgratäng med potatis- och blomkålsmos


Familjen fick fiskgratäng och potatis- och blomkålsmos. Jag åt en vegansk burgare från Anamma.

Fiskgratäng:
700 gram kolja
1 1/2 dl ströbröd
4 msk dijonsenap
4 dl creme fraiche
1 rödlök
salt
vitpeppar
dill

Dela fisken i mindre bitar.
Lägg i en smord ugnsfast form.
Krydda med salt och vitpeppar.
Hacka löken fint.
Blanda creme fraiche, rödlök och dijonsenap.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Bred röran över fisken och toppa med ströbröd.
Gratinera i 200 graders ugn I 15-20 minuter.
När det är 10 minuter kvar så strö lite dill över.


Potatis- och blomkålsmos:
1 kg potatis
1 blomkålshuvud
1 1/2 dl mjölk
40 gram smör
salt
vitpeppar

Koka potatis och dela blomkål i mindre buketter.
Koka potatisen och när de är nästan klara så tillsätt blomkålen.
Koka tills potatis och blomkål är mjuka.
Häll av och mosa.
Tillsätt smör och mjölk.
Blanda ordentligt och smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med sallad.


Efter att jag diskat åkte jag till mina föräldrar och därifrån kommer man sällan utan att ha fått något med sig. Nu är årstiden för grönsaker och mammas höns värmer för fullt. Hemodlat är det bästa som finns. Imorgon blir det till att göra pressgurka.

När jag körde från mina föräldrar så hämtade jag Maja och tog en tur till skogen.


Ikväll skämde jag bort gubben med päron- och chokladglass från Otto och en toast med "smör"stekta kantareller. Vilken lyx. Något behöver han ha att trösta sig med när axlarna värker och träningen får vänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar