Gubben är inte så förtjust i curry och tycker inte att det passar till fisk så han avstod sås. Resten av familjen gillade det och Maja som kom inom doppade girigt klyftpotatis i såsen och gillade den väldigt mycket.
Fiskbiffar:
900 gram fiskfärs (50 % lax och 50 % torsk)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
3/4 dl vatten
1 röd chili
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar
Blanda ägg, ströbröd och vatten.
Hacka chili fint.
Blanda snabbt ner fiskfärs, chili, salt och vitpeppar.
Forma till biffar i stekpannan.
Stek i smör i 8 minuter per sida.
Sås:
300 gram turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
3 tsk curry
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Blanda samman alla ingredienser till såsen.
Sallad:
3 tomater
1 1/2 rödlök
2 msk olivolja
1 1/2 msk balsamicovinäger
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Tärna tomater.
Hacka löken.
Blanda ihop allt med olivolja, balsamicovinäger, salt och svartpeppar.
Servera med klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar