onsdag 20 september 2017

Kyckling i pita


Igår lagade jag kyckling i pitabröd. Det uppskattades av gubben och idag har Magda värmt resterna till lunch. Alltid lika roligt när maten jag lagar uppskattas. Även om receptet inte är mitt så har jag lagt min touch på det och ändrat lite. Som vanligt.


900 gram strimlad kyckling
2 1/4 msk paprikapulver
2 1/4 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
5 dl gräddfil
3 1/2 msk ajvar relish
2 krm salt
1/2-1 krm svartpeppar

1 bruk majs
1 gurka
2 tomater
1 avokado
Isbergssallad

Stek kycklingen i omgångar och lägg över i en stekgryta.
Tillsätt paprikapulver och tomatpuré.
Blanda väl och krydda med salt och svartpeppar.

Blanda ingredienserna till såsen.

Tärna gurka,  avokado och tomat.
Strimla sallad.

Värm pitabröd. Går utmärkt i brödrosten.
Fyll med grönsaker, kyckling och sås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar