Gubben bestämde att han inte ville göra fisken enligt receptet från Veckans middag så det blev istället en sås som påminner om den kalla fisksåsen han åt i skolan.
I salladen skulle det egentligen vara 2 1/2 msk äppelcidervinäger men jag använde mindre vitvinsvinäger och lite agave sirap.
Enligt receptet skulle det vara 1/2 solovitlök men det tyckte gubben var lite snålt.
900 gram färsk lax
1 bubbla persilja
4 1/2 msk olivolja
1 citron
1 solovitlök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Mixa persilja med olivolja.
Blanda med pressad vitlök samt rivet skal och saften från citronen.
Dela laxen i portionsbitar.
Krydda med salt och vitpeppar.
Bred på örtblandningen.
Baka i ugn 180 grader i 10-15 minuter (beror givetvis på tjockleken).
Sås:
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1/2 dl majonäs
1 dl bostongurka
1 kruka färsk dill
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
Hacka dillen.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Sallad:
400 gram morötter
1/2 isbergssallad
5 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk agave sirap
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Skala och strimla morötter.
Strimla salladen.
Rör ihop olivolja, vitvinsvinäger, agave sirap, salt och svartpeppar.
Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar