onsdag 12 januari 2011

Kassler med rosépepparsås

Ska strax iväg och fika med en väninna. Har därför förberett maten. Egentligen ska såsen och köttet serveras var för sig och inte i en ugnsform. Men för enkelhetens skull har jag idag gjort så här.

1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar
2 msk oxfond
1 msk tomatpuré
3 dl grädde och 2 dl vatten eller 5 dl grädde
1 msk rosépeppar
knappt 1 tsk salt
vetemjöl
500 gram kassler

Rosépepparsås:
Skala och hacka löken fint.
Tillsätt oxfond, tomatpuré och grädde. Gör en redning med ca 2 msk vetemjöl. Red såsen.
Låt koka ca 5 minuter under omrörning.
Tillsätt kryddorna och smaka av med eventuellt mer salt.

Skiva kassler tunt och lägg i en ugnsform.




Häll över rosépepparsåsen.




När det är dags för mat så värm ugnsformen i 250 grader i 5-10 minuter.
Servera med kokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar