onsdag 26 januari 2011

Panerad Hokifilé med stuvad grönkål



Gubben blir glad vid köksbordet idag. Fisk älskar han och vi äter inte det så ofta eftersom barnen inte gillar fisk. Men idag lagar jag korv och makaroner åt barnen så de stackarna inte svälter.

400 gram fiskfilé jag använder mig av Hoki
1 tsk salt

Panering:
1 ägg
1/2 - 1 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 - 1 tsk av smaksättare ex curry, paprika, muskot eller senapspulver.

Tina fisken tills filéerna går att sära på eller skär fisken i skivor.
Salta.
Vispa upp ägget.
Blanda vetemjöl, ströbröd och kryddor.
Doppa sedan fisken i ägg och vänd i ströbrödsröran.
Skaka av överflödig panering.
Lägg fisken på en skärbräda så att paneringen torkar en stund. Blir lättare fin färg då.
Stek sedan fisken på inte allt för hög värme i ca 2 minuter per sida för tunna filéer eller 3-4 minuter per sida för tjockare skivor eller filéer.
Fisken är klar när ytan är vackert brun och köttet är vitt.

Stuvad grönkål:
300 gram frusen grönkål
2 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm muskot
1 nypa socker


Smält smör i en kastrull och häll i frusen grönkål. Låt tina på mycket svag värme.
Gör en redning av mjöl och lite av mjölken.
Häll resten av mjölken över grönkålen.
Tillsätt redningen. Koka under omrörning några minuter.
Smaka av med salt, peppar, socker och eventuellt riven muskot.

Servera panerad Hokifilé med stuvad grönkål, kokt potatis och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar