fredag 28 januari 2011

Paprikakyckling

En gryta med kyckling är bra när det kanske blir många vid bordet. Svårt att veta men tror att det kommer att vara 5-7 personer till mat idag. Att det sedan är en snabblagad rätt är ytterligare ett plus.
Vad man ska vara försiktigt med i denna rätten är när man tillsätter paprikapulvret. Om paprikapulver får fräsa för länge så blir smaken ganska frän. Så i med vätskan direkt efter pulvret rörts runt.

1 kg kycklingfile
3 paprikor gärna olika färger
1 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver (stark eller mild)
1 dl torrt vin kan också ersättas med vatten eller grädde
4 dl vätska (vatten, mjölk eller grädde)
1 1/2 msk kycklingfond
1/2 - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar



Skär kycklingen i mindre bitar.
Strimla paprikan.
Finhacka gul lök.
Stek kycklingen i omgångar.
Fräs löken så den mjuknar.
Tillsätt kyckling, lök och paprika i en stor kastrull.
Pressa ner vitlöken och häll över paprikapulver. Rör runt ordentligt.
Häll på vätska. Jag använde mig av grädd/mjölk.
Smaksätt med kycklingfond och låt allt sjuda sakta i 10-15 minuter.
Red eventuellt grytan om du tycker den blev tunn. Beror lite på vad du använt som vätska.
Smaka av med salt och peppar.

Ät med kokt potatis samt en sallad. Passar givetvis med ris eller bulgur också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar