onsdag 19 januari 2011

Jordgubbscheesecake



Idag blev det spagetti och köttfärssås till middag. Orkade inte mer eftersom jag fick migrän. Med medicin lyckades jag mota bort den och avslutade dagen med att göra en jordgubbscheesecake med Maja. Testade ett nytt recept.
Maja gjorde jobbet och jag övervakade bara. 

12 digistivkex
75 gram smält smör
4 gelatinblad
3 dl grädde
300 gram jordgubbar
200 gram philadelphiaost
1 dl jordgubbar
citronmeliss

Smula sönder kexen och blanda med smöret.
Tryck ut blandningen i en smord springform.
Blötlägg gelatin i rikligt med kallt vatten i ca 5 minuter.
Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält i en kastrull med 1 msk vatten.
Mixa jordgubbarna med sockret till en ”soppa”. Blanda ner det smälta gelatinet.
Rör philadelphiaosten mjuk. Vänd ner osten i jordgubbssmeten.
Vispa upp grädde och vänd försiktigt ner i jordgubbssmeten. Rör också ner några skurna bitar av jordgubbar.
Häll smeten i formen över kexblandningen och släta ut toppen.
Ställ i frysen i minst 5 timmar.

Ta ut tårtan i 20 minuter före servering och garnera med lite mer jordgubbar och citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar