Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
lördag 29 januari 2011
Fläskfilé i mango chutneysås med Knaggens klyftpotatis
Gubben gör otroligt goda klyftpotatis. Han friterar dem i två omgångar med olika värme på fritösen. Visst, det tar länge tid men potatisen blir mycket godare.
Anledningen till det är att första gången görs potatisen klar medan andra friteringen gör att ytan blir krispig.
Fläskfilé:
1 fläskfilé
1 purjolök
1/2 salt
2 krm peppar
1 dl mango chutney
2 köttbuljongstärning eller fond
2 dl vatten
5 dl grädde
2 msk soja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk mald eller färskriven ingefära
Skär filéen i skivor.
Skölj och skiva purjolöken.
Stek file och purjolök.
Salta och peppra.
Lägg upp på ett fat.
Blanda samman chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan.
Koka några minuter.
Lägg i kött och purjolök och småkoka ca 5 minuter.
Klyftpotatis:
10 - 15 stora potatis
Skala och dela potatisen i klyftor.
Fritera först i 150 grader tills potatisen är mjuka.
Ta upp dem och låt potatisen rinna av.
Höj värmen till 190 grader (fritösens högsta läge) och fritera potatisen igen tills de fått gyllenbrun färg.
Servera med Knaggens klyftpotatis och sallad.
Etiketter:
fläskkött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar