lördag 15 januari 2011

Fläskströsslad karrékotlett med raggmunk och kantarellsås


Gubben står för matlagningen. Jag varken orkar eller har lust. Min reumatism gillar inte vädret.

Raggmunkar:
På vissa håll kallas det även för rårakor.

6-8 potatisar
1 ägg
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1-1 1/2 tsk salt

Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt som en pannkakassmet.
Skala och skölj potatisen. Riv direkt ner i smeten. Blanda ihop.
Stek i smör 2-3 msk till varje raggmunk.
Bred ut smeten tunt och stek knapriga bruna på båda sidorna.
Lägg på en plåt och värm innan servering i ugn 225 grader 5-10 minuter.



Fläskströsslad karrékotlett:
300-400 gram rimmat sidfläsk
4 karrékotletter
salt
svartpeppar
rosmarin

Tärna fläsket och stek det knaprigt.
Krydda karrékotletterna och stek dem färdiga.
Lägg karrékotletter i en serveringsform och strössla fläsket över.



Kantarellsås:
1 burk ca 180 gram kantareller eller varför inte färska om du har det.
3 dl grädde
fond
soja
salt
svartpeppar

Häll av vätskan från kantarellerna. Stek dem i smör. Häll över grädde och smaka av med fond, salt och svartpeppar. Någon skvätt med soja. Eventuellt reda såsen om du vill ha den tjockare.

Servera fläskströsslad karrékotlett, raggmunkar, kantarellsås och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar