fredag 21 januari 2011

Ytterliggare ett kladdkaksrecept


Denna gången förvandlades det till en chokladkaka. Tyvärr stod den inne i ugnen några minuter för länge. Det är typiskt att telefonen alltid ringer när man är upptagen. Kladdkaka som inte är kladdig är ett misslyckande så jag säger att det är en chokladkaka. Man får inte vara dum.

Maja kommer att bli väldigt glad när hon kommer hem idag. Tror inte det finns någon som älskar choklad lika mycket som hon.

smör 100 gram eller lite mer än 1 dl flytande (1 dl motsvarar 90 gram).
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vanilinsocker
eventuellt 1 msk punsch (rom eller konjak går också bra)
ströbröd

Smält smör.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i smöret. Rör om väl.
Blanda mjöl, kakao och vanilinsocker.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Smaka eventuellt av med punsch.
Häll i smord och bröad springform.
Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 15 minuter.
Låt kakan vila en stund i formen innan du lossnar den. Kan mycket väl tillagas dagen innan så den får gotta till sig.

Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar