Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 25 januari 2011
Chokladmuffins med frosting
Chokladmuffins:
75 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller grädde
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Smält smör.
Vispa smör, mjölk, ägg.
Rör ihop blandningarna.
Fördela smeten i muffinsformar. Ca 15 normal storlek. Tänk på att inte fylla formarna helt. Smeten växer.
Grädda i 175 graders ugn i ca 15 minuter. Stick i dem och kolla om de är klara.
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vanilinsocker
1/2 dl kakao
100 gram philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
Rör sist ner kaffet.
Bred eller spritsa på frostingen på muffinsen. Jag tog inte på alla eftersom jag vet att gubben inte är så förtjust i frostingkletet.
Dekorera eventuellt med lite strössel. Jag hade jordgubbspärlor som jag hällde på.
Gillade inte detta muffinsreceptet. Tyckte de blev torra. Men frosingen blev ok.
Etiketter:
baka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Underbart goda, saftiga och "torkar" inte. hållbara helt enkelt! stort plus.
SvaraRaderaOj! Tack! Jag får väl testa dem igen för enligt mig själv var de inget vidare. ;-)
Radera