Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 10 januari 2011
Rosépeppar lax med dillsås
Mina barn äter INTE fisk. Konstigt. När de var små åt de fisk men när de började skolan blev de mer och mer negativa. Flickorna äter nog lite i skolan men grabben total vägrar. Han äter inte ens kyckling eller kotlett om jag panerat dem. Det påminner om fisk säger han.
Men gubben ÄLSKAR fisk. Så idag tänker jag vara min älskling till lags och laga fisk. Men för husfridens skull så steker jag några falukorvsskivor till "fiskhatarna".
4 laxfjäril (beräkna 1 per person om det inte är stor ätare)
1-2 tsk rosépeppar
1 tsk salt
olja
dill ca en kruka
2 dl créme fraiche
2-3 tsk citronsaft
2-3 krm salt
Lägg laxen i en ugnssäker form.
Pensla med 1 msk olja och strö över grovt krossad rosépeppar och salt.
Tillaga i ugn 225 grader i 10-12 minuter.
Sås:
Mixa dillen med lite créme fraiche. Rör i resten av créme fraichen och smaka av med citronsaft och salt.
Servera rosépepparlax med dillsås med kokt potatis samt sallad.
Etiketter:
fisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar