Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 24 januari 2011
Vegetarisk paj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2-3 msk iskallt vatten
Fyllning:
200 gram broccoli
4 ägg
2 dl riven ost
2 dl grädde
1 dl keso
2-3 msk gräslök
1 tsk grönsaksfond
1 dl svarta oliver helst utan kärnor
4-5 tomater eller 8-10 körsbärstomater (jag använde mig av ekologiska vilda körsbärstomater. Tycker det är kul med de olika färgerna och formerna)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Arbeta samman ingredienserna till en pajdeg. Låt vila kallt i 30 minuter.
Klä en pajform med degen och förgrädda i 5 minuter i 200 grader.
Dela broccolin i buketter och förkoka lite i lättsaltat vatten.
Hacka gräslöken.
Skiva tomaterna eller dela körsbärstomaterna.
Varva broccoli och oliver i pajskalet.
Avsluta med tomater.
Blanda ägg, ca 1 1/2 dl rivna osten, grädde och keso.
Krydda med gräslök, fond, salt och peppar.
Häll grädd/ostblandningen över fyllningen och toppa med resten av den rivna osten.
Grädda i 30-40 minuter i 200 grader. Kontrollera att pajen stelnat innan du tar ut den.
Serverar med fläskfilémedaljonger, grönsaker och hemgjord vitlöksmajonäs.
Etiketter:
fläskkött,
paj,
vegetarisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar